dineshweb: Retweet for blogger

Yusuf Akay

Kendi kafasının dikine giden, başkalarına danışmadan hareket eden, entelektüel amaçları aile ve ilişkilerin üzerinde tutan, esrarengiz şeyleri seven, istediklerini başkalarının da istemesini sağlamak için zekice rasyonelleştirmeler yapabilen bir kişiliği vardır.
Şüphecidir, duygusal değildir, kuralları sevmez, ikna edilmesi zordur. Aklına ve problem çözme yaklaşımlarına güvenir, güçlü bir sezgisi vardır.

Farklılıkları sever, alternatiflere açık bir görünüm sergiler.
Genel olarak plansız ve dağınıktır, bilimkurgudan ve esrarengiz durumlardan hoşlanır. İyi bir gözlemcidir fakat yalnızdır, mahremiyetine önem verir.

Sessiz ve ihtiyatlıdır; her şeye atlamamayı tercih eder, temkinlidir. Sınavlarda başarılı, parlak; özellikle teorik ve bilimsel konularda iyidir. Saç-baş yolduracak, kılı kırk yardıracak kadar mantıklıdır, insanları zorlar, geniş bir bakış açısı vardır. Genellikle ilgisi düşüncelere yönelik aksiyonlardır; parti tipi toplantılara ve geyik muhabbetlerine karşı isteksizdir. Sınırları kesin belirlenmiş ilgi alanlarına sahiptir, biraz köşelidir.

Güçlü ilgi duyduğu konuların kullanıldığı ya da yararlı olduğu meslekleri seçmesi gerekir aksi takdirde hem mutsuz olacak, hem de çevresindeki huzursuz edecektir.
Dışa yansıyan yaşamında sezgisellik, iç dünyasında ise düşünsellik öne çıkar.


Share/Bookmark
posted under |

1 yorum:

ysfaky dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Related Posts with Thumbnails